MegaSTEAK, největší steak v České republice

Mega STEAK je průřez hovězí kýtou s kostí o hmotnosti od 2 do 12 kilogramů. Maso největšího steaku v České republice pochází výhradně z býků z českých chovů, je u něj garantována doba zrání masa 30 dnů a skládá se z těchto částí:

Mega STEAK, největší steak v České republice, vám nabídneme v různých úpravách nejen v našich restauracích v Brně, ale také v rámci vašich firemních večírků či rodinných oslav prostřednictvím kvalitních služeb našeho vlastního cateringu.


Mega STEAK je exkluzivním dárkem pro vaše rodinné příslušníky či přátele. Největší steak v České republice nezklame jistě ani vaše obchodní partnery, zaměstnance, kolegy a spolupracovníky.
No a pokud nevíte jak překvapit šéfa věřte, že Mega STEAK se o to postará!


Máte zájem o Mega STEAK? Napište nám e-mail nebo telefonujte obchodnímu zástupci na číslo +420 724 529 549.

Mega STEAK na Facebooku  Mega STEAK najdete na Facebook.com

Největší steak v České republice je Mega STEAK! Jen jediný hovězí steak může být označován jako rekordně největší, je to právě ten náš.


Kuchaři společnosti Brixton-gastro připravili největší hovězí steak o velikosti 60 x 40 x 10 cm, který v syrovém stavu dosáhl hmotnosti 12,74 kg a následně byl připraven na grilu. Grilování steaku proběhlo 11. května 2013 na nádvoří hradu Špilberk v Brně v rámci gastronomického festivalu Špilberk Food Festival 2013. Zde byl také Mega STEAK do České databanky rekordů zaregistrován agenturou Dobrý den jako "Největší hovězí steak". Prohlédněte si Certifikát o vytvoření rekordu. Rekordní Mega STEAK z hovězí zadní kýty byl marinován 24 hodin před úpravou s čerstvým rozmarýnem a samozřejmě ještě před tímto byl ponechán po dobu 30 dnů v procesu zrání masa.

Nedostatečné vyzrálé maso je tuhé a tvrdé, postrádá očekávanou křehkost, šťavnatost a měkkost. Není divu, že mnozí po zakoupení masa na grilované steaky v hypermarketech, nechápou jak si může někdo pochutnávat například na hovězí kýtě z grilu. Pokud totiž hovězí nezraje, ani mladší zvíře kvalitu masa nezachrání!


Náš dodavatel, společnost Steinhauser, s.r.o.,
garantuje dobu zrání masa pro Mega STEAK v trvání 30 dnů!


Zrání masa je soubor biochemických procesů probíhajících ve svalech po usmrcení zvířete. Krátce po porážce nastupuje posmrtná ztuhlost, maso spotřebovává poslední kyslík. Během prvních dvou dní se svalová vlákna stahují. Výsledkem je nejprve ochabnutí, posléze ztuhnutí a nakonec ztvrdnutí svalů. Hovězí maso zraje v půlkách nebo čtvrtích vyvěšené v chladicím boxu při ideální vlhkosti a teplotě. V průběhu zrání se v mase obsažený glykogen mění na kyselinu mléčnou, jejímž rozkladem se pomalu zvyšuje pH, povolují se vazby mezi vlákny svalů, uvolňuje se ztuhlost svalů a maso získává zpět potřebnou vaznost. Postupně se tak stává měkčí a křehčí!
 
Bez tuku není chuti! Tuk je nositelem chuti a vůně. Mramorované, jemně prorostlé hovězí chutná lépe, v gastronomii je oblíbené pro svou silnou a výraznou chuť.

 Ořech je velmi libová a kompaktní část předku zadní hovězí kýty. Tuto část hovězí kýty můžete znát také jako předkýtí či pod označením z anglického jazyka jako knuckle.

Vrchní šál je libový kus z vnitřní části hovězí zadní kýty s jemným tukovým žilkováním. Maso má jemnější svalové vlákno než maso ze spodního šálu, proto je i měkčí a křehčí. Anglicky je tento sval označován jako topsite.

Spodní šál
je libový kus hovězí zadní kýty, který má hrubší svalová vlákna než maso vrchního šálu. Jedná se o nejnamáhanější část zadní hovězí kýty. Jako outside tento sval známe z angličtiny.

Všechny tři části jsou zařazeny do hovězích mas I. kategorie dle dělení do jakostních kategorií z kuchařského hlediska.


Mega STEAK je nutno objednat nejméně 48 hodin před plánovanou konzumací.